Skip to main content

Διαψεύδει ο Χριστοδουλίδης τα περί θερμού επεισοδίου από Τουρκία

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκαναν λόγο για θερμό επεισόδιο που πιθανόν να προκαλέσει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο.

Σε διάψευση των πηγών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί θερμού επεισοδίου που πιθανώς προετοιμάζει η Τουρκία στην Κύπρο τον Ιούνιο, προχώρησε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ελληνικά ΜΜΕ περί ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου που πιθανόν να προκαλέσει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Παράλληλα, είπε ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και ότι «δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί».

Μάλιστα, σύμφωνα με το protothema.gr, υπήρξε επικοινωνία του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου με τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει κάποιο επεισόδιο τον Ιούνιο, όπως μια στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων (δείτε αναλυτικότερα εδώ).