Skip to main content

Διαψεύδει η Μασούτης φήμες εξαγοράς από την ΑΒ -Χτυπά μικρή αλυσίδα

Η εταιρεία πρόκειται να προσθέσει 2 ακόμη καταστήματα στο δίκτυο της αλυσίδας της και σκοπεύει να εξαγοράσει μία ακόμη μικρή τοπική αλυσίδα.

Στη διάψευση των σεναρίων για πώληση της Μασούτης ΑΕ στη Βασιλόπουλος ΑΕ προχώρησε ο πρόεδρος και ιδρυτής της βορειοελλαδικής αλυσίδας, Διαμαντής Μασούτης.

"Κάθε φορά τέτοια εποχή, λίγο πριν αρχίσουν οι συζητήσεις με τους προμηθευτές μας για να συνάψουμε τις ετήσιες συμφωνίες, κυκλοφορούν αυτές οι φήμες. Ο στόχος τους είναι προφανής", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Μασούτης.

Αντιθέτως, σύντομα πρόκειται να προσθέσει δύο ακόμη καταστήματα στο δίκτυο της αλυσίδας του και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ σκοπεύει να εξαγοράσει μία ακόμη μικρή τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του σε περιοχές εκτός της Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα εφέτος οι πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να υπερβούν τα 800 εκατ.ευρώ, ενώ σημαντική αύξηση θα έχει και η κερδοφορία της.

Ειδικότερα στην διάρκεια του 2016 οι πωλήσεις της Μασούτης ΑΕ πρόκειται να διαμορφωθούν στα 802 - 803 εκατ.ευρώ έναντι 751,66 εκατ. ευρώ - στη διάρκεια του 2015 το EBITDA ανήλθε στα 49,02 εκατ. ευρώ - και τα κέρδη προ φόρων ίσως υπερβούν και τα 30 εκατ.ευρώ έναντι 27,33 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015.

Όπως φαίνεται η εταιρεία εφέτος κατόρθωσε να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς από τις πωλήσεις που απελευθέρωσε η κατάρρευση της Μαρινόπουλος ΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικές κινήσεις της Μασούτης ΑΕ θα εκδηλωθούν από την άνοιξη του 2017 και αφού προηγουμένως διαπιστώσει το μέγεθος της πίεσης στην αγορά της Βορείου Ελλάδος, που είναι προνομιακή της περιοχή διαθέτοντας την πρώτη θέση με περίπου 34%.