Skip to main content

Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν έχει επέλθει συμφωνία

Εναπόκειται σε όλες τις πλευρές να δράσουν υπεύθυνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Δεν έχει ακόμα επέλθει συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας των ελεγκτών, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής Εκπρόσωπο της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν και την Εκπρόσωπο της Κομισιόν Άννικα Μπράιντχάρτ, που ενημέρωσαν σήμερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ ανέφερε πως έχει σημειωθεί «πρόοδος» τις τελευταίες εβδομάδες και πως οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Εναπόκειται σε όλες τις πλευρές να δράσουν υπεύθυνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό» επανέλαβε η ίδια.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, υπάρχει αισιοδοξία ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ωστόσο, αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία. «Όλοι συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά και ίσως κάτι προκύψει μέχρι το βράδυ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή, ενώ έτερος αξιωματούχος συμφωνούσε πως μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorking Group «υπάρχει χρόνος».