Skip to main content

Διαψεύδεται η απειλή Βαρουφάκη για αποχώρηση από τη διαπραγμάτευση

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο ο ΥΠΟΙΚ απείλησε με αποχώρηση από τη διαπραγμάτευση.

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε αποχώρηση από τη διαπραγμάτευση, εάν δεν υπάρξει υπαναχώρηση από την πλευρά του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο «Βγήκαν τα μαχαίρια για τον Τσίπρα την ώρα που οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με ανταρσία», ο υπουργός Οικονομικών ενδεχομένως να προετοιμάζεται να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης απείλησε φέτος να αποχωρήσει και να πάρει μαζί του μια ομάδα συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση του κ. Τσίπρα.

Οι FT σημειώνουν ότι αν και ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαμορφώσει λίστα προτάσεων τις τελευταίες εβδομάδες, αμέλησε τους 20 με 30 δυνητικούς αντάρτες στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ορισμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο πρωθυπουργός θα συμφωνήσει σε αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων που θα μοιάζουν με τα μέτρα λιτότητας.