Skip to main content

Διάψευση Βενιζέλου για αγορά νέων όπλων

Αρνήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από τη Γαλλία και τη Γερμανία για να αγοράσει όπλα, με αντάλλαγμα τα δάνεια του μνημονίου.
Αρνήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από τη Γαλλία και τη Γερμανία για να αγοράσει όπλα, με αντάλλαγμα τα δάνεια του μνημονίου. «Η εφαρμογή του μνημονίου δεν συνδέεται ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, ούτε ρητά, ούτε σιωπηρά με την πραγματοποίηση και πολύ περισσότερο με την επέκταση εξοπλιστικών προγραμμάτων», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και ξεκαθάρισε ότι «τα ζητήματα της αμυντικής πολιτικής δεν εμπίπτουν στο πεδίο του μνημονίου». 

Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε ανακριβείς τους ισχυρισμούς του επικεφαλής του Κόμματος των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίντ στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τη γαλλική και τη γερμανική κυβέρνηση για νέους εξοπλισμούς, σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν ισχυρές φωνές υποστήριξης της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε παράλληλα ότι επί έναν σχεδόν χρόνο δεν έχει ανοίξει κανένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ενώ με συστηματικό –όπως αναφέρει- τρόπο επιλύονται χρονίζοντα και διογκωμένα προβλήματα των τελευταίων πολλών ετών.