Skip to main content

Διαπαραταξιακή για τα τραπεζοκαθίσματα πρότεινε ο Μπουτάρης

Η διαπαραταξιακή επιτροπή θα κληθεί να εξετάσει όλες τις κανονιστικές που υπάρχουν για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων σε όλη την πόλη.

Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων σε όλη την πόλη, πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως είπε, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, η συγκεκριμένη επιτροπή θα κληθεί να εξετάσει όλες τις κανονιστικές που υπάρχουν για το θέμα και να δει επίσης τι επικρατεί σε άλλες χώρες, όπως η Φλωρεντία και η Μασσαλία. Στο τέλος θα καταθέσει μια πλήρη κανονιστική απόφαση η οποία θα ισχύει για όλη την πόλη. «Πρέπει να υπάρχει μια νομοθετική ρύθμιση που θα την επεκτείνουμε σε όλη την πόλη» τόνισε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε πολύ μεγάλο το πρόβλημα των τραπεζοκαθισμάτων, επικαλούμενος τα πολλά παράπονα όχι μόνο των πολιτών αλλά και των ξενοδόχων. Επανέλαβε, επίσης, ότι η Πλατεία Χρηματιστηρίου δεν πρέπει να μετατραπεί σε «νέα Λαδάδικα».

Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Μπουτάρη στάθηκαν επιστολές κατοίκων τόσο προς το δήμο όσο και προς τη δικαιοσύνη για το θέμα του δημόσιου χώρου, των τραπεζοκαθισμάτων και τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο δήμαρχος ζήτησε να επανεξεταστούν οι δικαιοδοσίες της δημοτικής αστυνομίας, με τον ίδιο να εμφανίζεται κάθετος ότι η «δημοτική αστυνομία πρέπει να επεμβαίνει παντού».