Skip to main content

Διαμαρτυρία αγροτών στα Μάλγαρα - Έκλεισε για μισή ώρα η εθνική οδός

Μια κλούβα των ΜΑΤ έφραξε τη δίοδο του κόμβου όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες, οι οποίοι βγήκαν πεζή και έκαναν διαμαρτυρία στη μέση του δρόμου

Την πρόθεση να αποκλείσουν συμβολικά την ΠΑΘΕ, στο ύψος των Μαλγάρων, είχαν οι αγρότες που βρίσκονται εδώ και ημέρες στο συγκεκριμένο μπλόκο ωστόσο η αστυνομία δεν τους το επέτρεψε.

Μια κλούβα των ΜΑΤ έφραξε τη δίοδο του κόμβου όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες εμποδίζοντάς τους να βγουν στην εθνική. Τα τρακτέρ έφτασαν μπροστά από την κλούβα άνοιξαν τους προβολείς τους και άρχισαν να κορνάρουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ωστόσο δεν προχώρησαν στο εγχείρημά τους να βγουν στον δρόμο.

Συντεταγμένα οι αγρότες κατέβηκαν από τα οχήματα και κατευθύνθηκαν πεζή προς την εθνική οδό παραμένοντας για μισή ώρα στο οδόστρωμα. Άναψαν πυρσούς και δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Μάλιστα σε μια συμβολική κίνηση έστησαν ένα τραπέζι και καρέκλες στη μέση του κλειστού δρόμου προκειμένου να κάνουν μια άτυπη σύσκεψη. Για μισή ώρα το ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη παρέμεινε κλειστό.

Image

Οι αγρότες της Μακεδονίας έχοντας στα χέρια τους την πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση την προσεχή Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσουν αύριο στη Σίνδο προκειμένου να αποφασίσουν ποιοι και από ποια μπλόκα θα τους εκπροσωπήσουν στην συνάντηση.

Επισημαίνουν πως θα προσέλθουν στον διάλογο, όμως περιμένουν να ακούσουν από τον πρωθυπουργό απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματα που ήδη του έχουν αποστείλει με κορωνίδα την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής.

Image
Image
Image

 

Image