Skip to main content

Διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Σερρών για τη βίζα

Τη διαμαρτυρία του εκφράζει το Επιμελητήριο Σερρών με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό για τις δυσκολίες θεώρησης βίζας στα προξενικά γραφεία της Ελλάδας στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία
Τη διαμαρτυρία του εκφράζει το Επιμελητήριο Σερρών με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό για τις δυσκολίες θεώρησης βίζας στα προξενικά γραφεία της Ελλάδας στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία, Ουκρανία).

Επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ρωσίας δείχνουν ότι για το καλοκαίρι 2010 η μείωση της τουριστικής κίνησης από την Ρωσία στην Ελλάδα είναι της τάξεως 8-10% έναντι αναμενόμενης αύξησης 10-15%. Παράλληλα στις χώρες ανταγωνιστές της Ελλάδας (Τουρκία, Αίγυπτος, Ισραήλ) η αύξηση είναι 25-30%.

«Οι πραγματικές δυσκολίες με τις θεωρήσεις βίζας αποθαρρύνουν δραστικά και το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ρώσων και Ουκρανών στη χώρα μας. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κρίση στη χώρα μας, όπου ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Επιμελητήριο Σερρών συμμεριζόμενο το αίτημα των τουριστικών φορέων της χώρας  ζητά την κατάργηση βίζας εισόδου από τις χώρες αυτές στην Ευρώπη και ως εκ τούτου στην Ελλάδα.