Skip to main content

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, οι οποίοι ζητούν να σφραγίζονται τα βιβλιάρια υγείας και εκείνων των επαγγελματι
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το πρωί αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες.

Τα μέλη της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων μπήκαν στο κτίριο και μοίρασαν φυλλάδια στο προσωπικό ασφαλείας της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους.

Κεντρικό αίτημά τους είναι να σφραγίζονται τα βιβλιάρια υγείας και εκείνων των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, που λόγω της κρίσης, δεν καταφέρνουν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς στο ταμείο.

«Ασφαλισμένος, για τριάντα χρόνια, εάν δεν πληρώσει κάποιους μήνες το ταμείο, του κόβουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αλλά, εάν θελήσει να πληρώσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, για να επανενταχθεί σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη, του ζητούνται εισφορές και για το χρόνο που δεν του παρεχόταν περίθαλψη. Εμείς λέμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην υγεία», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ, Ράνια Καπετανγιώργη.