Skip to main content

Διαμαρτυρία πρώην εργαζομένων της Goodyear

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ιωνίας, πραγματοποίησαν πρώην εργαζόμενοι της Goodyear, διεκδικώντας να απορριφθεί ένσταση της εταιρίας προς το ΙΚΑ με την οποία ζητείται να μη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ιωνίας πραγματοποίησαν πρώην εργαζόμενοι του εργοστασίου της βιομηχανίας ελαστικών  Goodyear, διεκδικώντας να απορριφθεί ένσταση της εταιρίας προς το ΙΚΑ με την οποία ζητείται να μην τους καταλογιστούν ένσημα, διάρκειας επτά μηνών, από υπερημερίες.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε με αφορμή την έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης από την τοπική επιτροπή του ΙΚΑ Ιωνίας. Η απόφαση θα εκδοθεί την Πέμπτη.

Οι πρώην εργαζόμενοι που απολύθηκαν, αιφνιδίως, όταν έκλεισε το 1996 το εργοστάσιο της εταιρίας στην Ελλάδα, υπογραμμίζουν ότι «με τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου κρίθηκαν άκυρες οι απολύσεις» και ζητούν για το επτάμηνο που ακολούθησε (Ιούνιος 1996 - Φεβρουάριος 1997) τα ένσημα και τις αμοιβές τους, τα οποία - όπως είπαν - «πρέπει να καταβληθούν άμεσα, χωρίς άλλη διαδικασία». Χαρακτήρισαν μάλιστα «παρελκυστική» την κίνηση της εταιρίας να υποβάλει ένσταση στο ΙΚΑ, όταν «τελεσίδικα η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί» και τόνισαν ότι πρέπει να απορριφθεί.