Skip to main content

Διαμαρτυρία με έγχρωμα φώτα

Με πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ για την εργολαβική σχέση εργασίας.
Φωταγωγημένο θα είναι από την Πέμπτη το βράδυ έως τα ξημερώματα της επομένης, το κτίριο Διοίκησης του πανεπιστημίου με ειδικά ρομποτικά συστήματα. Δεν πρόκειται για εικαστική παρέμβαση αλλά για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΑΠΘ.

Με αυτό τον τρόπο αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν οι 604 υπάλληλοι του ΑΠΘ με εργολαβική σχέση εργασίας, που ζητούν την λήξη του συγκεκριμένου καθεστώτος και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Η φωτιστική παρέμβαση, με ειδικά έγχρωμα συστήματα, που έφτιαξαν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής,  θα επαναληφθεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και το επόμενο βράδυ.  Στόχος των διαμαρτυρομένων είναι να «φωτιστούν» και να μη ξεχαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Παράλληλα με το φωτισμό, οι εργαζόμενοι θα διοργανώσουν  εθελοντική αιμοδοσία με τη νέα κινητή μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στον αύλειο χώρο του Κτιρίου Διοίκησης (Παρασκευή, 9.00-14.00), ενώ το Σάββατο στην πλατεία Χημείου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη, παρουσία και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, εκδήλωση του τμήματος Φυσικής για τα φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Σαββάτου τα παιδιά των εργαζομένων θα ζωγραφίζουν για το περιβάλλον ενώ θα ακολουθήσει και γιορτή με παραδοσιακά συγκροτήματα.

Χ.Κ.