Skip to main content

Διαμαρτυρία ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το «πάγωμα» των 2000 προσλήψεων στην επιχείρηση

Η διαδικασία πρόσληψης ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ωστόσο μεσολάβησε η κυβερνητική απόφαση για γενικό πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ για τη φετινή χρονιά.
«Παγώνουν» οι προσλήψεις των 2.000 περίπου εργαζομένων στη ΔΕΗ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία καλεί τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να αναθεωρήσει τη στάση του και να επιτρέψει δηλαδή την πρόσληψη των εργαζομένων.

Η διαδικασία πρόσληψης ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ωστόσο μεσολάβησε η κυβερνητική απόφαση για γενικό πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ για τη φετινή χρονιά. Η ΓΕΝΟΠ εκφράζει θυμό και απογοήτευση και κάνει λόγο για αθέτηση των υποσχέσεων για εξαίρεση της ΔΕΗ από το πάγωμα των προσλήψεων.

Επισημαίνει ακόμη ότι η ΔΕΗ από 36.710 εργαζόμενους πριν λίγα χρόνια, έχει απομείνει με 22.000 εκ των οποίων οι 8.400 είναι ήδη πάνω από 50 ετών. Αναφέρει ακόμη ότι η μισθοδοσία της ΔΕΗ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ότι το κόστος της μισθοδοσίας για τους νέους εργαζόμενους είναι μικρότερο από το κόστος των υπερωριών που γίνονται τώρα αναγκαστικά λόγω έλλειψης προσωπικού και θέτει το ερώτημα «τι προτείνετε να απαντήσουμε στα νέα παιδιά, στους επιτυχόντες που ειδοποιήθηκαν από τη ΔΕΗ εδώ και μήνες ότι προσλαμβάνονται και παράτησαν τις δουλειές που είχαν;».