Skip to main content

Διαμαρτύρονται οι συμβασιούχοι έξω από το ΥΜΑΘ (φωτο+vid)

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι από την 1η Απριλίου, που λήγουν οι συμβάσεις τους, θα βρεθούν εκτός εργασίας οι 1.500 παρατασιούχοι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΥΜΑΘ πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης ζητώντας τη μονιμοποίηση των 1.500 συμβασιούχων που εργάζονται στους ΟΤΑ της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι από την 1η Απριλίου, που λήγουν οι συμβάσεις τους, θα βρεθούν εκτός εργασίας οι 1.500 παρατασιούχοι.

Καταγγέλλουν ακόμα πως οι ίδιοι αποκλείονται ουσιαστικά από την προκήρυξη για τις θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου στους ΟΤΑ, που για τον δήμο Θεσσαλονίκης θα φτάνουν τις 515. «Στην προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις, υπολογίζεται το κριτήριο της ανεργίας, ενώ εμείς αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε», σημείωσε η Κυριακή Κιντζωνίδου, που εργάζεται στον δήμο τα τελευταία 3,5 χρόνια ως συμβασιούχους. «Εμείς δεν λέμε να μην έρθουν οι άνθρωποι με τις θέσεις αορίστου χρόνου. Ας μείνουμε εμείς και ας έρθουν και αυτοί», πρόσθεσε.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τον αριθμό των θέσεων αορίστου χρόνου, υποστηρίζουν ότι οι 8.166 που προκηρύχθηκαν για όλη τη χώρα είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των δήμων.

Τέλος, στο ψήφισμα που απέδωσαν σε εκπροσώπους του πρωθυπουργικού γραφείου, καταγγέλλουν ότι η λήξη της σύμβασης για τους παρατασιούχους ανοίγει τον δρόμο για την έλευση ιδιωτικών εταιρειών στον τομέα της καθαριότητας.