Skip to main content

Λογομάχησαν Λαόπουλος-φοιτητές του ΑΠΘ για την αναγόρευση Γιούνκερ

Οι φοιτητές δήλωσαν την πρόθεσή τους να εμποδίσουν την προγραμματισμένη τελετή αναγόρευσης. Δίνετε μόνο σόου για τα κανάλια, είπε ο κ. Λαόπουλος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αναγόρευσης του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ πραγματοποιούν φοιτητές του ιδρύματος, έξω από το κτήριο διοίκησης.

Οι φοιτητές, οι οποίοι είναι μέλη των παρατάξςων ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ, ΣΣΠ ανήρτησαν πανό κατά της αναγόρευσης, ενώ συγκρούστηκαν λεκτικά με τον αντιπρύτανη του ΑΠΘ Θεόδωρο Λαόπουλο.

"Θα έπρεπε να ντρέπεται η Σύγκλητος που υποστηρίζει τα συμφέροντα της ΕΕ και τα μνημόνια που έχουν καταστρέψει τη χώρα", υπογράμμισαν οι φοιτητές και δήλωσαν την πρόθεσή τους να εμποδίσουν την προγραμματισμένη τελετή αναγόρευσης.

"Είστε μόνο είκοσι άτομα, δεν έχετε λόγο στις αποφάσεις της Συγκλήτου, ωστόσο μπορείτε να εκφράζετε την άποψή σας", απάντησε ο κ.Λαόπουλος, ενώ πρόσθεσε: «Δίνετε μόνο ένα ωραίο σόου για τα κανάλια».

Μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Λαόπουλος ανέφερε; «Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Εμείς θα προχωρήσουμε κανονικά στην αναγόρευση και εάν προσπαθήσουν να τις αποτρέψουν, αυτό είναι θέμα της αστυνομίας».

Στη συνέχεια οι φοιτητές ανέβηκαν στην κοσμητεία της Νομικής για να διαμαρτυρηθούν στον κοσμητορα Γιώργο Δέλλιο.