Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ (φωτο+video)

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διαμαρτύρονται για την εκκίνηση της διαδικασίας πώλησης της κρατικής εταιρείας. Διαμαρτυρία σε δικαστήρια και ΥΜΑΘ.

Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν περίπου 150 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΕΛΒΟ, οι οποίοι ζητούν όπως λένε, «η εταιρεία να παραμείνει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ασφάλεια της χώρας, το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Αρχικά οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της διεκδίκησης βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων από μέρος του προσωπικού της επιχείρησης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία και ύστερα από μια μικρή στάστη έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξαν προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε ψήφισμα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έχουν καλέσει σήμερα σε 24ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της κρατικής ΕΛΒΟ, ξεκινά με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. ευρώ. Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός οργανώνεται από τον εκκαθαριστή, την εταιρεία Ernst & Young (εκπροσωπείται από τον κ. Χουρδάκη), η οποία καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές μέχρι τις 5μ.μ. την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.