Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Συγκεντρώσεις κατά του ανοίγματος της αγοράς τις Κυριακές

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το Συντονιστικό κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων.

Τη μεγάλη αντίδραση του εμπορικού κόσμου στη Θεσσαλονίκη έχει φέρει το νέο μέτρο της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων 30 Κυριακές τον χρόνο σε περιοχές που χαρακτηρίζονται τουριστικές.

Σε συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που έχει αποφασίσει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) για σήμερα Κυριακή, 7 Μαΐου, καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ενώ προτρέπει τους εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, θα προκαλέσει την κατεδάφιση οποιασδήποτε έννοιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και Κοινωνίας και κάθε έννοιας θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά, ενώ θα αποδομήσει πλήρως την αγορά εργασίας.

Σήμερα συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το Συντονιστικό κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Τα μέλη του Συντονιστικού θα συγκεντρωθούν στις 10.00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας ενώ στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους θα συγκεντρωθούν τα μέλη της Ένωσης.

Την αντίθεση του κατά της Κυριακάτικής λειτουργίας των καταστημάτων έχει εκφράσει και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης