Skip to main content

Διαμαρτυρία στο ΑΠΘ - 222 φοιτητές εκτός των εστιών (φωτο +video)

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας - Έδωσαν ψήφισμα στην αντιπρύτανη φοιτητικών θεμάτων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της πρυτανείας πραγματοποιούν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, αντιδρώντας στην αδυναμία στέγασης 222 φοιτητών στις εστίες καθώς δεν υπάρχουν δωμάτια.

Η αντιπρύτανης φοιτητικών θεμάτων, Αριάδνη Στογιαννίδου κατέβηκε στον χώρο της διαμαρτυρίας και συνομίλησε σε έντονους τόνους με τους φοιτητές.

Οι φοιτητές έδωσαν στην αντιπρύτανη ψήφισμα με τα αιτήματά τους το οποίο η ίδια δεσμεύθηκε να το μεταφέρει αρμοδίως.

Στογιαννίδου: Σε πολύ κακή κατάσταση οι υποδομές των εστιών 

Η αντιπρύτανης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν 162 φοιτητές που παραμένουν στις εστίες ενώ έχουν ξεπεράσει τα ν+2 επιτρεπόμενα έτη.

«Η οικονομική διαχείριση των εστιών και η τεχνική γίνεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην Αθήνα. ο πρόεδρος του ιδρύματος στη σύνοδο πρυτάνεων τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν μελέτες για τη συντήρηση και αποκατάσταση των εστιών του ΑΠΘ , αλλά περί το τέλος Σεπτεμβρίου λάβαμε ένα ακόμη έγγραφο που ζητούσε να εκπονήσουμε εμείς τις μελέτες, όμως το πανεπιστήμιο αδυνατεί να τις εκπονήσει», δήλωσε η ίδια.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι η οι υποδομές των εστιών είναι σε πολύ κακή κατάσταση, χειρότερη από άλλα πανεπιστήμια.

Η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες

Από συνολικά 1.500 δωμάτια στις 4 φοιτητικές εστίες που διαθέτει το ΑΠΘ, υπάρχουν 120 κενά δωμάτια. Για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά το πανεπιστήμιο δέχθηκε 342 αιτήσεις, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός εστιών 222 άτομα.

Παράλληλα, υπάρχουν δύο δωμάτια που τελούν υπό κατάληψη και 162 στα οποία οι φοιτητές παραμένουν παρά το γεγονός ότι έχουν ξεπεράσει τον επιτρεπόμενο χρόνο διαμονής.