Skip to main content

Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος σε άπορη οικογένεια

Βασικό αίτημα της διαμαρτυρίας να μη διακοπεί το ρεύμα αλλά και να διαγραφούν πλήρως τα χρέη μίας άπορης εξαμελούς οικογένειας.

Παρέμβαση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κτήριο της ΔΕΗ Δυτικής Θεσσαλονίκης, με βασικό αίτημα να μη διακοπεί το ρεύμα αλλά και να διαγραφούν πλήρως τα χρέη άπορης οικογένειας.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά μια εξαμελή οικογένεια η οποία μετά από πυρκαγιά που έκαψε το σπίτι της στη Σίνδο, διαμένει πλέον σε μια μικρή αποθήκη.

Παρότι ήταν στο κοινωνικό τιμολόγιο, η ΔΕΗ της έχει κόψει παλαιότερα το ρεύμα εξαιτίας οφειλών. Αυτή τη στιγμή τα χρέη της οικογένειας αγγίζουν περίπου τα 400 ευρώ.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο ΔΕΗ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αστερίου, η αίτηση για πλήρη διαγραφή των χρεών θα μεταφερθεί σε ανώτερα κλιμάκια αλλά δεν υπάρχει περίπτωση, όπως δηλώνει, να γίνει δεκτή.

Ο πατέρας της οικογένειας ήταν πρώην νεφροπαθής ενώ η κόρη, σε ηλικία περίπου 40 ετών, υποφέρει από νευρική ανορεξία.

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι δεν έχει κάποιο εισόδημα αυτή τη στιγμή ενώ φέρει μαζί της βεβαιώσεις αναφορικά με την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την περίοδο που ο πατέρας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που διαπραγματεύονται με τον προϊστάμενο αυτήν την ώρα.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν μέλη του συντονιστικού συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και η οικογένεια.