Skip to main content

Διαμαρτυρία συμβασιούχων των ΟΤΑ έξω από το ΥΜΑΘ (φωτο+vid)

Κλειστή η Αγ. Δημητρίου - Ζητούν να μην περάσει σε εργολαβίες η καθαριότητα των δήμων και επιδιώκουν συνάντηση με την υπουργό Μακεδονίας - Θράκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, αποκλείοντας την κυκλοφορία στην οδό Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα δεκάδες συμβασιούχοι των ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη, μετά τα δημοσιεύματα ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τείνει να αποφασίσει υπέρ της αντισυνταγματικότητας της παράτασης των συμβάσεών της.

Οι συμβασιούχοι ζητούν να μην περάσει σε εργολαβίες η καθαριότητα των δήμων και επιδιώκουν συνάντηση με την υπουργό ΜΑΘ, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Όπως τόνισε στη Voria.gr η Σοφία Εξαδακτύλου, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια πραγματοποίησε χθες διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών για το συγκεκριμένο ζήτημα η οποία θα συνεχιστεί και εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Η τάση της Ολομέλειας να κρίνει αντισυνταγματική την παράταση βασίζεται στο γεγονός ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων.