Skip to main content

Ένταση στο Αριστοτέλειο - Επιχείρησαν να διακόψουν την παράσταση (vid)

Οι διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο «πατέρας Κλεομένης», επιχείρησαν να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση.

Ένταση επικράτησε έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον, καθώς ομάδα περίπου 50 ατόμων κρατώντας σταυρούς, θρησκευτικές εικόνες και ελληνικές σημαίες, επιχείρησε να διακόψει τη θεατρική παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου», που ανεβαίνει απόψε, διαμαρτυρόμενη για το περιεχόμενό της.

Οι διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός πια «πατέρας Κλεομένης», επιχείρησαν να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση,  αλλά εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Φώναξαν συνθήματα, όπως το «κάτω τα χέρια από την Παναγία», και έψαλλαν  την «Υπερμάχω», ενώ, σε κάποια στιγμή, στην προσπάθειά τους να σπάσουν το αστυνομικό μπλόκο, έστρεψαν τα κοντάρια των σημαιών που κρατούσαν κατά των αστυνομικών.

Λίγο αργότερα οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων επέτρεψαν στον «πατέρα Κλεομένη» και σε ένα ακόμα άτομο να συνομιλήσουν με ιδιοκτήτη του θεάτρου Ελευθέριο Γισγάκη, από τον οποίο ζήτησαν την ακύρωσή της, καθώς τη χαρακτήρισαν βλάσφημη (δείτε περισσότερα εδώ). Στη συνέχεια ο κ. Γισγάκης αποχώρησε από το σημείο και μπήκε στο θέατρο για την έναρξη της παράστασης, με τους συγκεντρωμένους να αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν «αίσχος».

Στη συγκέντρωση είχαν απευθύνει κάλεσμα εθνικιστικές οργανώσεις, όπως η Πατριωτική Ένωση Πολιτών Ωραιοκάστρου, ο Ιερός Λόχος και οι Φίλοι της Μονής Εσφιγμένου.

 

 

Η παράσταση «Η ώρα του Διαβόλου» του Φερνάντο Πεσσόα, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αριστοτέλειον έως την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017. Από την πλευρά του ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους να διαβάσουν πρώτα, ενώ χαρακτήρισε γελοίο το θέαμα.

Τον Διάβολο, τον ήρωα του Φερνάντο Πεσσόα, ερμηνεύει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γρηγόρη Αποστολόπουλου, ο Γιώργος Χρανιώτης. Δίπλα του στο ρόλο της Μαρίας, η Ευγενία Σαμαρά.