Skip to main content

Διαμαρτυρία κατοίκων για την κατάργηση στάσης του ΟΑΣΘ στην Άνω Πόλη

Διαμαρτυρία κατοίκων για την κατάργηση στάσης στην Άνω Πόλη που αφορά την περιοχή όπου το λεωφορείο κάνει αναστροφή, στην οδό Παλαμήδου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι της Άνω Πόλης, μπροστά από στάση της γραμμής 23 του ΟΑΣΘ η οποία αναμένεται να καταργηθεί.

Η εν λόγω στάση στην Άνω Πόλη αφορά την περιοχή όπου το λεωφορείο κάνει αναστροφή, στην οδό Παλαμήδου, στην Πορτάρα, εκεί που βρίσκεται η ταβέρνα Μακεδονικός.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής σε ανάρτησή της στο Facebook, η στάση αυτή δεν εξυπηρετεί μόνο τα γύρω σπίτια αλλά και την περιοχή που κατηφορίζει από την οδό Παλαμήδου προς την οδό Μπουμπολίνας σχεδόν μέχρι την οδό Θεοφίλου και την περιοχή μέσα από την Πορτάρα που οδηγεί προς Συκιές αλλά σε μεγάλη απόσταση και μεγάλη ανηφόρα, όπως καταγγέλλεται, μέχρι τον κεντρικό δρόμο από όπου διέρχεται η γραμμή των Συκεών.

«Δεδομένου ότι δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι αλλά πολύ περισσότεροι οι κάτοικοι που εξυπηρετούνται, ας θυμηθούμε ότι δεν έχουν όλοι αυτοκίνητο και τα μαγαζιά είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε αυτό το τμήμα της Ανω Πόλης. Ταξί δεν περνάνε έτσι τυχαία όπως στην Τσιμισκή», καταγγέλλει η κάτοικος.

«Ας ελπίσουμε ότι θα ματαιωθεί το σχέδιο του ΟΑΣΘ για την κατάργηση αυτής της στάσης που καλύπτει ανάγκες από τη δεκαετία του 50. Διαφορετικά επιστρέφουμε στην εποχή της Κατοχής όταν, όπως διηγιόταν ο παππούς μου, περπατούσαν κοντά δύο χιλιόμετρα μέχρι να συναντήσουν φως σε κολώνα της ΔΕΗ», καταλήγει.

Δείτε το βίντεο από τη διαμαρτυρία εδώ