Skip to main content

Διαμαρτυρία για την Παιδεία στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην εκπαίδευση με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιείται.

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί, γονείς και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στην εκπαίδευση.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται με αφορμή και το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Οι φοιτητές κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακόμη, έχουν τυπωμένες φωτογραφίες από τις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ, που απεικονίζουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κτηριακές υποδομές των δομών. Σε χαρτιά έχουν γράψει «Τσίπρα - Μπουτάρη, ελάτε να σας φιλοξενήσουμε» και απευθυνόμενοι προς τη δημοτική αρχή ζητούν τα προβλήματα των φοιτητικών εστιών να τεθούν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Αγοράστη, αντιπρόεδρος της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ανέφερε πως «το ότι χτίστηκαν κάποια στιγμή μερικά σχολεία, δεν σημαίνει ότι μπορούν να παρατηθούν και να μείνουν χωρίς συντήρηση. Ακόμη, έχουμε περίπου 7 σχολεία ειδικά που αντιμετωπίζουν σοβαρά κτηριακά προβλήματα».