Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση υπέρ του ηγούμενου της ΙΜ Εσφιγμένου (φωτο+vid)

Διαμαρτυρία ενάντια στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τον ηγούμενο της Μονής - Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πορεία

Έξω από το ΥΜΑΘ, όπου παρέδωσαν τα αιτήματά τους, κατέληξε η πορεία των διαδηλωτών για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο Δικαστικό Μέγαρο. Οι συγκεντρωμένοι, περισσότεροι από 400, μέλη των συλλόγων «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» και «Φίλοι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου», πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο, όπου παρέδωσαν τα αιτήματά τους.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και σημαίες, διαδήλωσαν ενάντια στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τον ηγούμενο της Μονής. Λόγω της συγκέντρωσης είχε κλείσει για περίπου μία ώρα η οδός 26ης Οκτωβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιανουαρίου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον ζηλωτή ηγούμενο Μεθόδιο και έναν μοναχό της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για το επεισόδιο με τη ρίψη μολότοφ έξω από το αντιπροσωπείο (κονάκι) του μοναστηριού, στις Καρυές Αγίου Όρους.

Παρέμβαση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου

Κατά την πορεία τους προς το ΥΜΑΘ, ομάδα περίπου 50 ατόμων, μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσπάθησε να προσεγγίσει -με άγριες διαθέσεις- τους οι διαδηλωτές, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πρόσβασή τους στο σημείο.