Skip to main content

Διαμαρτυρία στο δημαρχείο για την επίθεση σε υπάλληλο του ΚΕΠ Σταθμού

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού, περιγράφοντας το χώρο, τον χαρακτήρισε ακατάλληλο για μια τέτοια υπηρεσία

Την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο εργασίας εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού, μετά την επίθεση που δέχθηκε υπάλληλος από πολίτη την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου (δείτε εδώ).

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μαρία Κατσούλα, περιγράφοντας το χώρο, τον χαρακτήρισε ακατάλληλο για μια τέτοια υπηρεσία, καθώς, όπως σημείωσε, είναι πάρα πολύ μικρός για τον όγκο του κόσμου, δεν τηρεί τις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως ανέφερε, οι εργαζόμενοι ζητούν ένα ασφαλές περιβάλλον για την εργασία τους. «Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, καθημερινά δεχόμαστε λεκτική βία, κατανοούμε τον κόσμο, αλλά πρέπει και εμείς να διασφαλιστούμε, θέλουμε να εργαζόμαστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον», τόνισε.

Η κ. Κατσούλα ζήτησε, παράλληλα, να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση των ΚΕΠ στην οδό Λαγκαδά, στις δωδεκαόροφες πολυκατοικίες, καθώς και όσο διάστημα απαιτηθεί να εργάζονται σε άλλα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών Νίκος Φωτίου, σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί η παραχώρηση του νέου χώρου από τον ΟΑΕΔ στον δήμο για τα επόμενα 20 χρόνια. Ο κ. Φωτίου, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, έκανε λόγο για ένα ακραίο περιστατικό.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, εκτός από το μακροπρόθεσμο μέτρο, υπάρχουν και άλλα δύο μεσοπρόθεσμα, Και η απευθείας ανάθεση υπηρεσία ασφαλείας σε ιδιώτη για όλο το ωράριο λειτουργίας καθώς και η αύξηση των συνθηκών ασφαλείας.