Skip to main content

Διαμαντοπούλου: Μέσα στη εβδομάδα θα συμπληρωθούν τα κενά

«Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλη την Ελλάδα και τα κενά που υπάρχουν θα συμπληρωθούν μέσα στην εβδομάδα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας που επισκέφθηκε, σήμερα, τη Σιβιτανίδειο Σχολή.
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέφθηκε σήμερα, τη Σιβιτανίδειο Σχολή και παρέστη στον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά ξεκινάμε με θετικούς οιωνούς και κάνω μια πρόσκληση προς όλους - στην πολιτεία, στους εκπαιδευτικούς, στις δυνάμεις της κοινωνίας, στους γονείς: να έχουμε πάνω από όλα τα παιδιά. Να ενώσουμε τις δυνάμεις για να προσφέρουμε στο σχολείο. Όλες οι διαφορές, οι συγκρούσεις, οι επιμέρους απόψεις που υπάρχουν, ας μείνουν μακριά από το σχολείο», δήλωσε η υπουργός.

Αναφερόμενη στις ελλείψεις στα σχολεία είπε ότι τίποτα από όσα ακούγονταν δεν συμβαίνει και ότι τα οποιαδήποτε κενά θα συμπληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.

«Θέλω να τονίσω ότι τίποτα από τις καταστροφές των τελευταίων μηνών δεν συμβαίνει. Υπήρχαν προβλέψεις για 20.000 κενά, για μη λειτουργία των σχολείων. Δε συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά. Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλη την Ελλάδα. Τα κενά που υπάρχουν θα συμπληρωθούν μέσα στην εβδομάδα. Είναι πολύ λίγα σε σχέση με άλλα χρόνια. Τα βιβλία είναι όλα στις τάξεις. Θεωρώ ότι η χρονιά ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς», δήλωσε η υπουργός.