Skip to main content

Διακρατική ημερίδα για τα απόβλητα τροφίμων από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τις ενότητες για τις πολιτικές μείωσης των αποβλήτων και προγράμματα ενημέρωσης προς αυτήν την κατεύθυνση

Διακρατική ημερίδα με θέμα «Απόβλητα τροφίμων» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, από τις 10.00 έως τις 16.00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσλαονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος FP7 FUSIONS (Food Use for Social Innovation by Optimizing Waste Prevention Strategies - Βελτιστοποίηση Στρατηγικής Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων Τροφίμων μέσω Κοινωνικών Καινοτομιών χρήσης Τροφίμων).

Σε διακρατικό επίπεδο θα συμμετάσχουν θεσμικοί ερευνητικοί φορείς του προγράμματος από Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία καθώς και μέλη της πλατφόρμας που δημιουργήθηκε στη Νότια Ευρώπη, με σκοπό την πρόληψη απώλειας τροφίμων μέσω καινοτόμων κοινωνικών πρακτικών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν η στρατηγική, οι πρωτοβουλίες μείωσης των αποβλήτων τροφίμων σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο επίπεδο της εκπαίδευσης που αναπτύσσει το έργο FUSIONS για τα απόβλητα τροφίμων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τις ενότητες:

- Πολιτικές και πρωτοβουλίες μείωσης των αποβλήτων τροφίμων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
- Προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων