Skip to main content

Διακοπή δωρεάν εξέτασης για τον ιό της γρίπης καταγγέλουν οι γιατροί

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι το διαγνωστικό τεστ, για τον ιό της γρίπης, είναι πλέον υποχρεωμένοι να το πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς

Αδυναμία διενέργειας δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κονδυλίων παραδέχεται το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ειδικότερα το κέντρο ενημέρωσε ότι "δεν έχει πλέον τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν εξετάσεων, για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κονδυλίων, για την κάλυψη του κόστους των αντιδραστηρίων και των αναλώσιμων υλικών".

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι το διαγνωστικό τεστ, για τον ιό της γρίπης, είναι πλέον υποχρεωμένοι να το πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς ακόμα και όταν νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ζητά από το υπουργείο Υγείας να διευθετήσει άμεσα το σοβαρότατο θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το διαγνωστικό τεστ, για τον ιό της γρίπης, το οποίο οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι πλέον να πληρώνουν από την τσέπη τους ακόμα και όταν νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.