Skip to main content

Διακομματική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ θέλει η Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδιαφόρησε θέτοντας τις μικροκομματικές της επιδιώξεις υπεράνω της ανάγκης διασφάλισης της πολυφωνίας

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή για τα δάνεια των ΜΜΕ ζητεί η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να διαμορφωθεί μια πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, η οποία δεν θα διαφοροποιείται από τις αντίστοιχες ανάγκες ρυθμίσεων των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων. «Πρόταση που θα διασφαλίζει και την απασχόληση στα μέσα ενημέρωσης», συμπληρώνει.

Η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι από την ανταπόκριση στην πρότασή της θα κριθούν όλοι «για το αν πιστεύουμε στην Δημοκρατία και την πολυφωνική ενημέρωση. Και θα αποκαλυφθεί ποιος αποσκοπεί στον κομματικό έλεγχο και την χειραγώγησή της».

Ακόμη, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αδιαφόρησε, θέτοντας τις μικροκομματικές της επιδιώξεις υπεράνω της ανάγκης διασφάλισης της πολυφωνίας και της ενημέρωσης των πολιτών».

«Εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να θέσει υπό έλεγχο και ομηρία τα μέσα ενημέρωσης. Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αφήνουν την κατάσταση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, φοβούμενες τις δικαστικές συνέπειες», καταλήγει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ.