Skip to main content

Διακινούσαν στη Θεσσαλονίκη λαθραία ποτά και τσιγάρα

Συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές τέσσερα άτομα στη Θεσσαλονίκη έπειτα από τον εντοπισμό ποσοτήτων αδασμολόγητων προϊόντων.

Περισσότερα από 2.000 πακέτα τσιγάρα και 132 φιάλες ποτών κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι κατανάλωσης.

Μέρος των κατασχεθέντων τσιγάρων είχε αποκρυφθεί σε κιβώτια, των οποίων το πάνω μέρος ήταν καλυμμένο με γαλακτοκομικό προϊόν.

Συγκεκριμένα, η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων έπειτα από τον εντοπισμό αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων και φιαλών οινοπνευματώδους ποτού (ουίσκι).

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 40 και 34 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα) και δύο ομογενείς ηλικίας 46 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην οικία της 34χρονης, όπου της παρέδωσε έναντι χρηματικού αντιτίμου, τέσσερα κιβώτια και σακούλες, που περιείχαν 2.167 πακέτα τσιγάρα, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι απαραίτητοι δασμοί και φόροι κατανάλωσης.

Σημειώνεται ότι μέρος των κατασχεθέντων τσιγάρων που βρίσκονταν σε κιβώτια, είχαν αποκρυφθεί επιμελώς, καθώς στο πάνω μέρος τους (των κιβωτίων) υπήρχε ποσότητα γαλακτοκομικού προϊόντος.

Επίσης, στο παραπάνω σημείο διαπιστώθηκε ότι σε όχημα (minibus), στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν 160 ακόμη πακέτα λαθραία τσιγάρα, ανέμενε 40χρονος προκειμένου να παραλάβει, επιπλέον ποσότητες τσιγάρων.

Ακολούθησε έρευνα σε κλειστό χώρο στάθμευσης, που χρησιμοποιούσε ο 46χρονος ως χώρο απόκρυψης πακέτων τσιγάρων, στην περιοχή της Νικόπολης, ιδιοκτησίας 41χρονου, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 132 φιάλες οινοπνευματώδους ποτού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι κατανάλωσης.

Πέραν των προαναφερομένων, κατασχέθηκαν επιπλέον δύο οχήματα ως μέσα μεταφοράς των λαθραίων προϊόντων και το χρηματικό ποσό των (2.020) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του 46χρονου ως προερχόμενο από την πώληση των τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.