Skip to main content

Διακινούσαν λαθραία αλκοολούχα ποτά στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν από την Οικονομικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος δύο άτομα, για παράνομη εισαγωγή και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών στη Θεσσαλονίκη

Στη φάκα πιάστηκαν χθες από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο άτομα, ηλικίας 47 και 50 ετών, για παράνομη εισαγωγή και διακίνηση λαθραίων αλκοολούχων ποτών.  

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου κατέλαβαν τους δύο δράστες να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του 47χρονου, κιβώτια με αλκοολούχα λαθραία ποτά από την έδρα επιχείρησης εμπορίας εμφιαλωμένων ποτών, ιδιοκτησίας του 50χρονου.

Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην έδρα της προαναφερόμενης επιχείρησης, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 219 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών,
  • 450 ευρώ,
  • μεγάλος αριθμός ταινιών φόρου κατανάλωσης των βουλγάρικων Αρχών,
  • εργαλεία αποκόλλησης ταινιών φόρου κατανάλωσης και
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Επίσης, κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας. Όπως προέκυψε, οι δράστες διακινούσαν τις λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών, που προέρχονταν από τη Βουλγαρία και για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος. Επίσης, χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα κατασχεμένα εργαλεία, αποκολλούσαν τις ταινίες του φόρου κατανάλωσης των βουλγάρικων Αρχών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο ΣΤ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και το κατασχεμένο χρηματικό ποσό στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.