Skip to main content

Διακινητής εγκατέλειψε όχημα και 10 παράτυπους μετανάστες στην Πιερία

Ο διακινητής, προκειμένου να αποφύγει έλεγχο της αστυνομίας, αρχικά ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημά του και δέκα μετανάστες.

Σε φυγή τράπηκε τα ξημερώματα ένας διακινητής παράτυπων μεταναστών που, προκειμένου να ξεφύγει από έλεγχο της αστυνομίας, εγκατέλειψε το όχημα και δέκα επιβαίνοντες μετανάστες από το Μπαγκλαντές σε αγροτική περιοχή, στο Αιγίνιο Πιερίας.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας εντόπισαν όχημα ο οδηγός του οποίου, προτού εγκαταλείψει το όχημά του, ανέπτυξε ταχύτητα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί εξέδωσαν άμεσα αναζητήσεις για τον εντοπισμό των επιβαινόντων, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίσθηκαν 10 υπήκοοι Μπαγκλαντές, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Οι μετανάστες είχαν παραληφθεί στην περιοχή του Έβρου από τον οδηγό του οχήματος, με σκοπό τη μεταφορά τους στην Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής

Το όχημα του διακινητή κατασχέθηκε ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σημειώνεται ότι προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας.