Skip to main content

Επίτιμη Διδάκτορας στο ΠΑΜΑΚ η Αμερικανίδα ιστορικός Κάθριν Φλέμινγκ

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου.

Η διακεκριμένη Αμερικανίδα ιστορικός, Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Provost, New York University), καθηγήτρια Κάθριν Ε. Φλέμινγκ (Katherine E. Fleming), θα αναγορευθεί Επίτιμη Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος.

Η καθηγήτρια Κάθριν Ε. Φλέμινγκ είναι ιστορικός στο Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, κατέχει την Έδρα Ελληνικού Πολιτισμού Αλέξανδρος Ωνάσης στο ίδιο Ίδρυμα, είναι Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ρεμάρκ (Remarque Institute), ενώ είναι και μέλος του Τμήματος Ιστορίας του Εκόλ Νορμάλ Σουπεριόρ (École Normale Supérieure), στο Παρίσι.

Στη γνωστή για τον φιλελληνισμό της καθηγήτρια έχει απονεμηθεί τιμής ένεκεν η ελληνική υπηκοότητα από την Ελληνική Δημοκρατία. Είναι εξειδικευμένη στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Μεσογείου, ενώ είναι γνωστή και για το συγγραφικό της έργο. Το πλέον πρόσφατο βιβλίο της «Ελλάδα – Μια Εβραϊκή Ιστορία» (Greece – A Jewish History) έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τα βραβεία «National Jewish Book Award», «Runciman Award» και το «Prix Alberto Benveniste».

Η τελετή αναγόρευσης της κ. Φλέμινγκ θα διαρκέσει από τις 19.00 έως τις 21.00 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

· Έναρξη Τελετής
· Χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη
· Έπαινος του Προέδρου του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνου Ζαφειρόπουλου
· Έπαινος του Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη
· Αναγόρευση της καθηγήτριας Katherine E. Fleming σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
· Ομιλία της τιμώμενης καθηγήτριας Katherine E. Fleming
· Μουσικό πρόγραμμα από την σεφαραδίτικη παράδοση με την Αγγελική Καθαρίου, από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης