Skip to main content

Διαιτησία για …φίλημα

Πρόκειται για τις περιπτώσεις στις οποίες καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Η αθλητική επικαιρότητα με το βλέμμα του Τάσου Πακλατζή

Αυτό κι αν είναι είδηση. Ο Τάσος Κάκος θα διευθύνει τον αγώνα της Τούμπας στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όπως επίσης και η παρουσία του Μιχάλη Ντάκου στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, αυτό μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. 


Για τον διαιτητή από την Ξάνθη δεν μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί κόκκινο πανί για τους φίλους του Άρη, ωστόσο στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι είχε αφήσει με παράπονα τους «κίτρινους». 


Για τον Κερκυραίο ρέφερι τώρα, η αίσθηση που επικρατεί στην κοινή γνώμη των φίλων του ΠΑΟΚ είναι άκρως αρνητική από τις διαιτησίες του στα περσινά παιχνίδια των δυο ομάδων.


Η αλήθεια είναι πως η διαιτησία εξακολουθεί να απασχολεί και πολλές φορές να αποτελεί βαρόμετρο στο πνευματικό μάτι του οπαδού. Επίσης, οι συμπτώσεις όταν επαναλαμβάνονται παύουν να είναι συμπτώσεις και μάλιστα σε μια χρονιά στην οποία κάτι διαφαίνεται να αλλάζει στο πολυσυζητημένο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου που ονομάζεται διαιτησία. Με άλλα λόγια, κυρίως η επιλογή Κάκου εμπεριέχει υψηλά ποσοστά ρίσκου σ αυτούς που τον επέλεξαν για το ντέρμπι της Τούμπας.
 

Και μια ο λόγος για την διαιτησία, οι αγώνες της πρεμιέρας στην φάση των ομίλων του νεοσύστατου Γιουρόπα Λίγκ (Πέμπτη 17/9) διεξάγονται με 5 διαιτητές. Οι δυο που προστίθενται θα έχουν την ευθύνη του ελέγχου των περιοχών. Δεν θα έχουν σφυρίχτρα αλλά θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνουν τον πρώτο διαιτητή μέσω συστήματος ενδοεπικοινωνίας. Καινοτομίες της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για την ελαχιστοποίηση των λαθών εντός περιοχής.


Έκλεισε στην γένεσή του το θέμα του Νταρσί Νέτο. Ο βραζιλιάνος θα ανανεώσει την συνεργασία του με τους κίτρινους έναντι ετήσιων αποδοχών που τον ικανοποιούν εξέλιξη που αυτόματα θα τον απελευθερώσει για να παίξει το ποδόσφαιρο που γνωρίζει να παίζει, προς πείσμα κάποιων που τον ήθελαν να κατηφορίζει στην πρωτεύουσα.