Skip to main content

Διαγραμμίσεις στους επαρχιακούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών. Σε εξέλιξη οι διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο του Λαγκαδά. Τι προβλέπει ο σχεδιασμός.

Σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα διαγραμμίσεων του οδικού δικτύου ευθύνης της προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Προτεραιότητα δίνεται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπου οι διαγραμμίσεις με τα χρόνια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί σε πολλά σημεία.

Με ίδια μέσα η Περιφέρεια έχει ολοκληρώσει ήδη στο πλαίσιο του προγραμματισμού της τη διαγράμμιση της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών και πλέον το συνεργείο είναι στην επαρχιακή οδό Κολχικού – Σοχού.

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, που συνδράμει τις εργασίες, καθώς μέρος του δικτύου είναι και δικής του ευθύνης, ξεκίνησαν πριν από τρεις μέρες.

«Τις επόμενες ημέρες οι εργασίες διαγράμμισης θα συνεχιστούν, καλύπτοντας όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαγκαδά είναι η πρώτη περιοχή στην οποία ξεκίνησαν οι εργασίες, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των συνδημοτών μας που κατοικούν στην περιοχή. Η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοφάνη Παπά για την υλοποίηση ενός έργου μεγάλης σημασίας για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των συνδημοτών μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Λαγκαδά.

Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, ουσιαστικά το επόμενο –αρκετό- διάστημα διαγραμμίσεις θα γίνονται σε όλη την επαρχία Λαγκαδά, που είναι και η πρώτη στην οποία επεμβαίνουν τα συνεργεία συντήρησης. Θα διαγραμμιστούν οι επαρχιακές οδοί 11 και 12, δηλαδή όλο το οδικό δίκτυο από τη διασταύρωση με την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών προς Βερτίσκο, Όσσα και Λαγκαδά.

Σε επόμενη φάση θα γίνει και ο προγραμματισμός για το υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντηρήσεων των επαρχιακών δρόμων στη Θεσσαλονίκη, με επεμβάσεις βελτιωτικές, πέραν των διαγραμμίσεων, έχει σχεδιαστεί ήδη και με την έγκριση της διάθεσης 30 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα αρχίσει να υλοποιείται.

Προτεραιότητα έχουν οι συντηρήσεις στις επαρχιακές οδούς των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης και της περιοχής του κάμπου Αξιού (Κύμινα, Χαλάστρα κτλ.), όπου έχουν καταγραφεί και οι μεγαλύτερες και πιο επείγουσες ανάγκες.

Για τις παρεμβάσεις προφανώς θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός, οπότε συνεργεία αναμένεται να μπουν από την άνοιξη του 2018.

Τα προβλήματα αυξήθηκαν καθώς επί πολλά χρόνια δε γίνονταν συντηρήσεις, λόγω έλλειψης κονδυλίων και... μηδενισμού τους για την περίοδο 2011 – 2015 και τα συνεργεία άρχισαν να κάνουν τις πρώτες παρεμβάσεις από πέρσι.