Skip to main content

Διαγράφηκε η Κατερίνα Παπακώστα από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη βουλευτή Β' Αθηνών.

Από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας διεγράφη η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, του γνωστοποίησε ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη βουλευτή Β' Αθηνών, κ. Αικατερίνη Παπακώστα - Σιδηροπούλου.

Σημειώνεται ότι χθες από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής υπερασπίστηκε τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, στην αντιπαράθεση που είχε με τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο», σημείωσε η κ. Παπακώστα.

Προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου δε ο κ. Καμμένος να της ανταποδώσει τα καλά λόγια την προσκάλεσε στο υπουργείο προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Παπακώστα υποστήριξε ότι η δήλωσή της έγινε με αφορμή «πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες» που έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

«Ζήτησα για πολλοστή φορά από τον προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής», αναφέρει η βουλευτής, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η θέση της από τότε που εκλέχθηκε.