Skip to main content

Διαγράφηκαν τα πρόστιμα της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή»

Σάλος προκλήθηκε από την αποκάλυψη που έγινε στη Βουλή, για την υπόθεση της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», γνωστής από την εμπλοκή της στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων.
Σάλος προκλήθηκε από την αποκάλυψη που έγινε στη Βουλή, για την υπόθεση της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», γνωστής από την εμπλοκή της στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς, από την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή προκύπτει ότι τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί, συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ, διαγράφηκαν.

Όπως ήταν φυσικό, μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη προκάλεσε σάλο κι έντονες αντιδράσεις. Βουλευτές ζήτησαν αμέσως από τον παριστάμενο εκείνη την ώρα στη Βουλή υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη να δώσει εξηγήσεις για την συγκεκριμένη εξέλιξη και ειδικότερα διευκρινίσεις για τη φύση των διαγραφέντων προστίμων. Η πρώτη αντίδραση του κ. Σαχινίδη ήταν να υπενθυμίσει ότι της υπόθεσης έχει επιληφθεί εισαγγελέας και επιφυλάχθηκε να δώσει πλήρεις διευκρινίσεις κατά τη συζήτηση του Απολογισμού στην Ολομέλεια.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη ήρθε στο φως της δημοσιότητας 24 ώρες μετά την κατάθεση της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το γεγονός ότι είναι πολυσέλιδη, προφανώς έπαιξε το ρόλο της.