Skip to main content

Διαγωνισμός στη Σερβία για δεύτερη άδεια σταθερής τηλεφωνίας

Υπενθυμίζεται ότι στην τηλεπικοινωνιακή σκηνή της Σερβίας «πρωταγωνιστεί» η Telekom Srbija, στην οποία ο ΟΤΕ κατέχει 20% .
Προθεσμία μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2010 έχουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, για να υποβάλλουν τις προσφορές τους για την απόκτηση της δεύτερης άδειας σταθερής τηλεφωνίας, στη Σερβία. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, που προκήρυξε η σερβική κυβέρνηση, οι ενδιαφερόμενες εταιρίες θα πρέπει να έχουν κύκλο εργασιών 200 εκ. ευρώ για το 2009 και ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες.

Στην προκήρυξη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου, τονίζεται, εξάλλου, πως όσες επιχειρήσεις δεν πληρούν τους όρους μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία, εάν διαθέτουν καταθέσεις 10 εκ. ευρώ στην κεντρική τράπεζα ή εάν παρέχουν τραπεζικές εγγυήσεις.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα επιλεγεί στις 10 Φεβρουαρίου 2010, μέσα από δημοπρασία, εάν δύο, τουλάχιστον, εταιρίες εκφράσουν ενδιαφέρον. Η άδεια θα χορηγηθεί για διάρκεια δέκα ετών, ενώ προβλέπεται και η πιθανότητα παράτασης για άλλα δέκα έτη.

Στην τηλεπικοινωνιακή σκηνή της Σερβίας «πρωταγωνιστεί» η Telekom Srbija, στην οποία ο ΟΤΕ κατέχει 20%.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ