Skip to main content

Διαφωνία ΠΑΟΚ - ΓΓΑ για την αποκλειστική χρήση του Καυτανζογλείου

Η ΓΓΑ δεν επιθυμεί την εξ' ολοκλήρου παραχώρηση του σταδίου στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ - Σύμφωνη με αυτό το ενδεχόμενο η Επιτροπή Διοίκησης του σταδίου

Πριν ακόμα πάρει σάρκα και οστά η μελλούμενη συνεργασία του ΠΑΟΚ με το Εθνικό Καυτανζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης άρχισαν να εμφανίζονται στον ορίζοντα οι πρώτες διαστάσεις διαφωνίας για τον τρόπο χρήσης και ενοικίου του σταδίου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο «Δικέφαλος» θέλει αποκλειστική χρήση του Σταδίου ξεκινώντας από την προσεχή αγωνιστική περίοδο, το καλοκαίρι δηλαδή του 2018, ώστε να προχωρήσει στην ανακατασκευή του δικού του γηπέδου στην Τούμπα για τα επόμενα χρόνια. 

Οι διαφωνίες έγκεινται στο γεγονός ότι για την παραχώρηση του Σταδίου εξ' ολοκλήρου στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αντιτίθεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αφού οι εκπρόσωποι της δεν επιθυμούν να γίνει μία τέτοια συμφωνία γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση τόσο του Ηρακλή αλλά και των αθλητών στίβου που γυμνάζονται εντός, ενώ διαφορετική άποψη εκφράζει η Επιτροπή Διοίκησης του σταδίου που δεν διαφωνεί με την πλήρη εγκατάσταση του ΠΑΟΚ και την διακοπή της χρήσης από άλλους.

Μετά από τις αρχικές συζητήσεις που έχουν γίνει ο ΠΑΟΚ θα δέχονταν υπό όρους την παρουσία σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες μόνο  το ενδεχόμενο της παρουσίας  και εκγύμνασης αθλητών στίβου, όχι όμως και πολιτών  εντός του ταρτάν του Σταδίου που θα περιοριστούν ίσως μόνο στο βοηθητικό του  και φυσικά με εγγυήσεις.  

Δεν θα ήθελε δηλαδή  να συγκατοικήσει με τον «Γηραιό» σε όποιο πρωτάθλημα και αν αγωνίζεται αυτός τα επόμενα χρόνια,  και να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα και οι δυο σύλλογοι το στάδιο την ίδια περίοδο.

Όπως έγινε γνωστό ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ είναι πρόθυμοι να προσφέρουν ποσό μεγαλύτερο του μισού εκατομμυρίου ευρώ, ίσως και 600.000 ευρώ το χρόνο για την πλήρη ενοικίαση, χρησιμοποίηση του σταδίου κάτι που τον καθιστά αναμφίβολα την πρόταση του δελεαστική και την ασπρόμαυρο σύλλογο σαν βασικό υποψήφιο ένοικο και διαχειριστή του Σταδίου για το διάστημα της φιλοξενίας του. 

Βεβαίως ο ΠΑΟΚ  προτίθεται να κάνει παράλληλα και σημαντικές βελτιώσεις - προσθήκες- παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο του σταδίου για την καλύτερη αξιοποίηση του και το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Εφόσον τελικά προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις  θα διαφανεί αν η ΓΓΑ πάρει την τελική  της απόφαση ή η διοίκηση του Σταδίου δώσει το πράσινο φως για την πλήρη φιλοξενία του «Δικεφάλου».