Skip to main content

Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων κατέλαβαν το λόμπι των New York Times (φωτο)

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν μεροληψία των μέσων ενημέρωσης υπέρ του Ισραήλ και απαίτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων κατέλαβαν το λόμπι στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας New York Times την Πέμπτη, καταγγέλλοντας «μεροληψία» των μέσων ενημέρωσης υπέρ του Ισραήλ στην κάλυψη του πολέμου και απαιτώντας άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Πρόκειται για την τελευταία σειράς διαδηλώσεων έπειτα από την έναρξη του πολέμου στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε με χιλιάδες να διαδηλώνουν στο κέντρο του Μανχάταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Γύρω στις 5 μ.μ., τοπική ώρα, μικρή ομάδα διαδηλωτών με επικεφαλής εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης που αυτοαποκαλούνται «Writers Bloc» μπήκε στο αίθριο του κτιρίου των Times κρατώντας πανό που ζητούσε κατάπαυση του πυρός.

Παρέμειναν για πάνω από μία ώρα, διαβάζοντας τα ονόματα χιλιάδων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 36 δημοσιογράφων των οποίων ο θάνατος έχει επιβεβαιωθεί από την έναρξη του πολέμου.

Παράλληλα, διένειμαν έντυπο στο οποίο κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης για «συνενοχή στο ξέπλυμα της γενοκτονίας» και καλούν τη συντακτική επιτροπή των Times να υποστηρίξει δημοσίως την κατάπαυση του πυρός.

 

Μήνυμα για «ειρηνική» διαμαρτυρία έλαβαν οι εργαζόμενοι

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη στους εργαζόμενους της εφημερίδας και περιήλθε στην κατοχή του Associated Press, η διαμαρτυρία περιγράφεται ως «ειρηνική».

Η καθιστική διαμαρτυρία ήρθε έπειτα από σειρά δράσεων σε εμβληματικά σημεία της Νέας Υόρκης, όπως στο Αγαλμα της Ελευθερίας και στον τερματικό σταθμό Grand Central.

Πηγή: Associated Press