Skip to main content

Διαδηλωτές εκδιώκουν κουκουλοφόρους από το συλλαλητήριο (vid)

Προσπάθησαν να εισέλθουν στο συλλαλητήριο, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από το πλήθος, το οποίο τους απώθησε μακριά, προς την οδό Τσιμισκή

Πέρα από την επίθεση αντιεξουσιαστών κατά διαδηλωτών στη Β. Όλγας, τα επεισόδια μεταξύ εθνικιστών, αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ στην πλατεία Ναυαρίνου, τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στη Λεωφόρο Στρατού, κατά τη διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου σημειώθηκε άλλο ένα επεισόδιο, μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο.

Συγκεκριμένα, περίπου 30 νεαροί ακροδεξιοί κουκουλοφόροι με καδρόνια και ελληνικές σημαίες προσπάθησαν να εισέλθουν στο σώμα του συλλαλητηρίου, από την πλευρά του πάρκου της ΧΑΝΘ. Στη θέα τους, πλήθος διαδηλωτών αντέδρασε στην παρουσία τους και άρχισε να ζητεί επίμονα την αποχώρησή τους.

Τα αίματα άναψαν μόλις οι κουκουλοφόροι τραυμάτισαν έναν άνδρα, με αποτέλεσμα αρκετές δεκάδες διαδηλωτές να τους εκδιώξουν από το συλλαλητήριο. Οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή, μέσα από το πάρκο, προς την οδό Τσιμισκή. Από εκεί κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ναυαρίνου, όπου λίγο αργότερα συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, στην προσπάθειά τους να επιτεθούν στους αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών: