Skip to main content

Διαχειρίζεται δισ ευρώ, αλλά ...υπολειτουργεί το ΤΧΣ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βασικοί υποψήφιοι είναι τρεις και συγκεκριμένα ένας Έλληνας, ένας Αυστριακός και ένας Γερμανός.

Έως το τέλος της άλλης εβδομάδας θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Αυτές οι πληροφορίες έρχονται σε γνώση της Voria.gr κι εφόσον επαληθευτούν, κάπως έτσι ένα πολύμηνο θρίλερ θα λάβει, επιτέλους, τέλος. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βασικοί υποψήφιοι είναι τρεις και συγκεκριμένα ένας Έλληνας, ένας Αυστριακός και ένας Γερμανός. Την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά θα χρειαστεί και η έγκριση του ΕWG.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί το εξής ιδιόμορφο φαινόμενο. Αυτή τη στιγμή το ΤΧΣ έχει ξεμείνει κυριολεκτικά από στελέχη. Στην ουσία υπολειτουργεί και μάλιστα εδώ και καιρό. Το γεγονός μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο Ταμείο υποτίθεται ότι διαχείριζεται τα δισεκατομμύρια των ευρώ που έδωσαν οι Ελληνες φορολογούμενοι για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. 'Η ό,τι τουλάχιστον έχουν απομείνει από αυτά.

Γι αυτό και προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο εν λόγω φορέας υπολειτουργεί, υποστελεχωμένος και στα όρια, σχεδόν, της διάλυσης, εδώ και αρκετούς μήνες.

Πληροφορίες, παντως θέλουν την Τράπεζα της Ελλάδας να σπεύδει να τοποθετήσει κάποια δικά της στελέχη για να τρέξουν τον οργανισμό, ακόμα και τώρα.