Skip to main content

Έλεγχος σε 30 φορείς του Δημοσίου για αποκλίσεις σε παραστατικά

Ειδικά συνεργεία θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα ταμεία τριάντα φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Σε διαχειριστικό έλεγχο στις οικονομικές υπηρεσίες 30 φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η Ελληνική Αστυνομία, δήμοι, νοσοκομεία καθώς και το ΤΑΙΠΕΔ, ο ΟΣΕ και η Εγνατία Οδός,  λόγω ύποπτων αποκλίσεων στα παραστατικά δαπανών, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Γ. Χουλιαράκη.

Ειδικότερα, με απόφαση του κ. Χουλιαράκη συγκροτούνται κλιμάκια ελέγχου για :

α) την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των στοιχείων πού καταγράφηκαν και εκείνα που υποβάλουν οι φορείς στο Γ.Λ.Κ. στο πλαίσιο της μηνιαίας υποβολής στοιχείων

β) την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των υποβεβλημένων στο Γ.Λ.Κ. στοιχείων και των στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά την δειγματοληπτική καταγραφή.

Ο έλεγχος θα διεξαχθεί στην έδρα των ελεγχόμενων φορέων ή όπου αλλού απαιτηθεί στις οικονομικές υπηρεσίες των κατωτέρω φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Μετά το πέρας του ελέγχου συντάσσεται Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου, η οποία υποβάλλεται τόσο σε φυσική όσο και σε ηλεκτρονική μορφή στη Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων, που ακολούθως την κοινοποιεί στον ελεγχόμενο Φορέα, στο Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της Γενικής Δ/νσης Δημ/κών Ελέγχων, στη Δ/νση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, στη Δ/νση Προγραμματισμού, Δημοσιονομικών Στοιχείων και Μεθοδολογίας και στο Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του εκάστοτε εποπτεύοντος Υπουργείου.

Οι Φορείς που θα ελεγχθούν:

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 43−110 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ( ΕΛ.ΑΣ.)
ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 39−130 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡ. ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
ΠΓΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «ΑΤΤΙΚΟ»
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΠΓΝ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ − ΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ − ΒΟΥΛΑΣ − ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΟΣΕ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΤΑΙΠΕΔ