Skip to main content

DHI Θεσσαλονίκης: Η μπουτίκ κλινική που καινοτομεί

Στην παγκόσμια πρωτοπορία στον τομέα της διάγνωσης και της θεραπείας της τριχόπτωσης η DHI Θεσσαλονίκης. Καινοτομεί με το Hair Biology Test.

Στο νούμερο 37 στην οδό Αγίας Σοφίας, σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήρια εκλεκτικιστικού ρυθμού της πόλης, η κλινική της DHI Θεσσαλονίκης από το 2013 πρωτοπορεί στην έρευνα, διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης, σταθερή στις αξίες που πρεσβεύει το DHI Global Medical Group, ο ελληνικός ιατρικός οργανισμός που πρωταγωνιστεί παγκοσμίως.

Η DHI Θεσσαλονίκης είναι μια από τις τέσσερις μπουτίκ κλινικές παγκοσμίως του ομίλου, που δημιούργησε το 1970 με εφαλτήριο το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια ο Κωνσταντίνος Γιώτης και σήμερα κατέχει την πρώτη θέση σε καινοτομίες και πρακτικές του κλάδου με 62 κλινικές σε όλο τον κόσμο. Ο χαρακτηρισμός "μπουτίκ" κλινική δεν είναι τυχαίος. Η φιλοσοφία και η οργάνωση της DHI Θεσσαλονίκης βασίζεται στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους ασθενείς με τριχόπτωση και αλωπεκία σε ένα φιλικό ιατρικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Δεν είναι μόνο οι επαναστατικές μέθοδοι στη διάγνωση και οι πρωτοποριακές τεχνικές στις θεραπείες της τριχόπτωσης μέσα από προσωποποιημένα προγράμματα που κάνουν την DHI Θεσσαλονίκης να ξεχωρίζει αλλά και η φιλικότητα, ο επαγγελματισμός και η φροντίδα από τους γιατρούς και όλο το προσωπικό. Για αυτούς τους λόγους η κλινική της DHI Θεσσαλονίκης αποτελεί πρώτη επιλογή για άνδρες και γυναίκες με προβλήματα τριχόπτωσης όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια και χώρες της Δυτικής Ευρώπης λειτουργώντας ως πόλο έλξης ιατρικού τουρισμού.

"Tο αντικείμενο μας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και φυσικά αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο σημείο σε κάθε άνθρωπο, όπως είναι το τριχωτό της κεφαλής και ο ψυχολογικός παράγοντας. Στην κλινική της DHI στη Θεσσαλονίκη θέλουμε να βοηθήσουμε την υγεία των ασθενών με αλωπεκία και τριχόπτωση χτίζοντας μία σχέση εμπιστοσύνης με βάση και τις επτά αξίες που καθορίζουν την πορεία του DHI Global Medical Group: πίστη στην επιστήμη, καινοτομία, παιδεία, διαφάνεια, αξιοπιστία, φροντίδα και αποτελεσματικότητα", τονίζει στη Voria.gr ο διευθυντής της DHI Θεσσαλονίκης Γιώργος Κοτταρίδης.

Στην παγκόσμια πρωτοπορία με το Hair Biology Test

Προς την κατεύθυνση αυτή, στην DHI Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά, άνθρωποι κάθε φύλου και ηλικίας, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το νέο Hair Biology Test και με μία ολοκληρωμένη εξέταση των μαλλιών τους και να μάθουν με βεβαιότητα όλα όσα αφορούν το μέλλον του τριχωτού της κεφαλής τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος της τριχόπτωσης που τους ταλαιπωρεί.

Το Hair Biology Test αποτελεί καρπό μιας μοναδικής για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα συνεργασίας, αυτής της DHI Θεσσαλονίκης με το τμήμα Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκε από ομάδα επιστημόνων του τμήματος με επικεφαλή την διακεκριμένη καθηγήτρια Δρ Κ Κουζή Κολιάκου, Διευθύντρια Ιστολογίας -  Εμβρυολογίας ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια ερευνητικού προγράμματος σε συνεργασία με τη DHI Thessaloniki.

"Στην DHI Θεσσαλονίκης θεωρούμε ότι η ορθή διάγνωση αποτελεί αφετηρία θεμελιώδους σημασίας για την επιτυχημένη και οριστική θεραπεία της τριχόπτωσης, για αυτό εφαρμόζουμε το εξελιγμένο διαγνωστικό σύστημα της τριχόπτωσης DSA και τώρα το πρωτοποριακό Hair Biology Test. Η DHI Αθήνας και η DHI Θεσσαλονίκης είναι οι μοναδικές κλινικές στον κόσμο, όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί το Hair Biology Test", υπογραμμίζει ο κ.Κοτταρίδης.

Το test δίνει απαντήσεις στο ερώτημα για το αν το οξειδωτικό στρες έχει προκαλέσει αλλοίωση του DNA που ανιχνεύεται στα τριχοθυλάκια όλων όσων πάσχουν από Ανδρογενετική Αλωπεκία και ουσιαστικά, χαρτογραφεί το παρελθόν, παρόν και μέλλον του τριχωτού της κεφαλής.

"Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της πρόληψης όταν η αραίωση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Με την κατάλληλη αντιμετώπιση που μπορεί να είναι σε μια απλή περίπτωση συμπληρώματα διατροφής ή σε πιο σοβαρά περιστατικά πρωτοποριακές θεραπείες με αυξητικούς παράγοντες μπορούμε είτε να σταματήσουμε εντελώς την τριχόπτωση είτε να την περιορίσουμε σημαντικά", αναφέρει ο κ.Κοτταρίδης.

Η πιο σύγχρονη τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Στο κομμάτι της θεραπείας, εξάλλου, η προηγμένη τεχνική Direct Hair Implantation αποτελεί την τελειότερη στην ιστορία της μεταμόσχευσης μαλλιών αφού σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες, είναι ελάχιστα επεμβατική και προσφέρει μέγιστη φύτρωση αλλά και 100% φυσικά αποτελέσματα κάθε φορά. Ουσιαστικά, πρόκειται για την τεχνική που έβαλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα ράμματα, τις ουλές και τα νυστέρια, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή στην αποκατάσταση μαλλιών.

Η θεραπεία DHI γίνεται σε δύο στάδια. Στο πρώτο τα τριχοθυλάκια ελέγχονται, επιλέγονται τα υγιή και εξάγονται ανώδυνα. Τα απομονωμένα τριχοθυλάκια διατηρούνται στις κατάλληλες συνθήκες εργαστηρίου μέχρι να αρχίσει η σταδιακή επαναφύτευσή τους με το DHI Implanter στο δεύτερο και τελικό στάδιο. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει σε μερικές ώρες και χωρίς ταλαιπωρία του ασθενούς καθώς στα πλεονεκτήματα της DHI Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται τα ειδικά σχεδιασμένα και πατενταρισμένα εργαλεία,  μέσω των οποίων ο γιατρός εμφυτεύει απευθείας τα τριχοθυλάκια χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό που λειτουργεί σε επιφάνειες μικρότερες του ενός χιλιοστού.

Όπως εξηγεί ο κ.Κοτταρίδης, η διαδικασία μεταμόσχευσης ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία και διαρκεί από δύο έως έξι ώρες. Στη συνέχεια, η κλινική παρακολουθεί την πρόοδο της φύτρωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για περίοδο μέχρι 18 μήνες μετά τη μεταμόσχευση.

"Η καλύτερη επιβράβευση για το έργο που επιτελούμε στην DHI Θεσσαλονίκης είναι η ικανοποίηση των ασθενών, που βλέπουν την αλλαγή όχι μόνο στην εικόνα τους αλλά και στη ζωή τους", επισημαίνει ο κ.Κοτταρίδης.

Στις κλινικές του DHI Global Medical Group οι συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρους γιατρούς που κατέχουν “Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο:“DHI Hair Restoration Specialization Course” αλλά και πιστοποίηση από την London Hair Restoration Training Academy.

Η DHI Θεσσαλονίκης ακολουθεί πιστά τις ακριβείς διαδικασίες λειτουργίας (SOP) και τα αυστηρά πρωτόκολλα που έχουν αναπτυχθεί από το DHI Global Medical Group, και τηρούνται σε κάθε διαδικασία και στάδιο, διασφαλίζοντας κορυφαία ασφάλεια, υψηλή ποιότητα και ιδανικό αποτέλεσμα σε κάθε θεραπεία.

Εξάλλου, η κλινική της DHI Θεσσαλονίκης έχει λάβει πιστοποίηση ISO, ως μέλος του DHI Global Medical Group, το οποίο έχει εγγραφεί και στο Care Quality Control του Ηνωμένου Βασιλείου.