Skip to main content

Deutsche Bank:Προάγγελος νέας αναταραχής η ήττα Ρέντσι στο δημοψήφισμα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε επιτεθεί πολλάκις εναντίον της τράπεζας φωτογραφίζοντάς την ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του τραπεζικού τομέα της Ευρωζώνης

Σε προειδοποιήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις που θα επιφέρει το ιταλικό δημοψήφισμα προχώρησε ο επικεφαλής της Deutsche Bank υπογραμμίζοντας ότι το οικονομικό περιβάλλον παραμένει αβέβαιο, ιδιαίτερα μετά την ήττα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

«Το αποτέλεσμα του συνταγματικού δημοψηφίσματος στην Ιταλία είναι προάγγελος νέας αναταραχής που μπορεί να διαχυθεί από την πολιτική αρένα στην οικονομία — με την Ευρώπη να κινδυνεύει ιδιαίτερα», αναφέρει ο Τζον Κράιαν σε επιστολή του προς τους εργαζομένους που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Deutsche Bank.

Στη συνέχεια ο Κράιαν αναφέρθηκε στα του οίκου τους επισημαίνοντας πως η Deutsche Bank δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει ζητήσει 14 δισεκ. δολάρια για να διευθετήσει τις καταγγελίες ότι η τράπεζα είχε πωλήσει με παραπλανητικό τρόπο τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου. Ο Κράιαν πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αναφέρει λεπτομέρειες για την πρόοδο των συνομιλιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρέντσι είχε εξαπολύσει αλλεπάλληλες επιθέσεις τόσο κατά της γερμανικής κυβέρνησης όσο και της Deutsche Bank, «φωτογραφίζοντας» την μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του τραπεζικού τομέα της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά του ο Folkerts-Landau, οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας πρόσφατα υποστήριξε πως η Ιταλία πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη.