Skip to main content

Deutsche Bank: Στον δρόμο προς τη σταθερότητα η Ελλάδα

Θετικά βλέπει η Deutsche Bank τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αν και επισημαίνει ότι ο δρόμος προς τη σταθερότητα θα είναι δύσκολος.

Θετικά βλέπει η Deutsche Bank τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αν και επισημαίνει ότι ο δρόμος προς τη σταθερότητα θα είναι δύσκολος.

Στο δελτίο της γερμανικής τράπεζας γίνεται αναφορά στους καθοριστικούς παράγοντες που επιτρέπουν στην Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα. Αυτοί είναι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και η θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη.

«Τον Αύγουστο υπήρξαν δύο σημαντικές εξελίξεις στην Ελλάδα: η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και η προκήρυξη νέων γενικών εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου», σημειώνει η Deutsche Bank και προσθέτει ότι «η οικονομία θα υποφέρει από την πρόσφατη επιβολή των capital controls και τη μεγάλη δημοσιονομική λιτότητα, όμως τα χειρότερα ίσως να είναι πίσω μας στα τέλη του έτους».

Επισημαίνει ακόμη ότι είναι η βούληση της Ελλάδας να συζητήσειεποικοδομητικά με τους πιστωτές, αντί συγκρουσιακά, αυτό που τελικά θα καθορίσει αν μπορεί να διατηρηθεί η παραμονή της στην Ευρωζώνη.

«Αυτό με τη σειρά του θα εξαρτηθεί από την ισχυρή λαϊκή υποστήριξη προς το ευρώ, κάτι που μέχρι τώρα έχει παραμείνει αλώβητο παρά τις πρόσφατες κρίσεις», αναφέρει η Deutsche Bank και συμπληρώνει ότι «τα υλικά μπορεί να υπάρχουν για να δημιουργηθεί μια σταδιακή βελτίωση των προοπτικών τους προσεχείς μήνες».