Skip to main content

Deutsche Bank: Από 10 έως 40 διαρροές θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η γερμανική τράπεζα ενημερώνει με σημείωμα τους πελάτες της ότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει 10-40 απώλειες στην ψήφιση της συμφωνίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο προκειμένου να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τη συμφωνία με τους Θεσμούς και τα νέα σκληρά μέτρα που τη συνοδεύουν, γράφει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχει περίπου 40 βουλευτές στο κοινοβούλιο και αποτελείται από παλαιούς κομμουνιστές, θα μπορούσε να προκαλέσει κυβερνητική κρίση, αν τα μέλη της ψηφίσουν ενάντια στο σχέδιο, σημειώνοντας παράλληλα πως πολλά στελέχη της προτιμούν την χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το Bloomberg επικαλείται σημείωμα που έστειλε η Deutsche Bank στους πελάτες της, με το οποίο τους ενημερώνει για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

Στο σημείωμα ο αναλυτής της τράπεζας, Γιώργος Σαραβέλος, χαρακτηρίζει μεγάλη πρόκληση για τον Έλληνα πρωθυπουργό να καταφέρει να περάσει την πιθανή συμφωνία από το κοινοβούλιο. Ο ίδιος υπολογίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει από 10 έως 40 «διαρροές» βουλευτών, ενώ σημειώνει ότι αν υπάρξει σημαντική διαρροή, τέτοια που να απαιτήσει στήριξη από την Νέα Δημοκρατία, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για ευρύτερες αλλαγές στην κυβέρνηση ή για δημοψήφισμα, εκτιμά.

«Το ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, θα εξαρτηθεί από το πόσους βουλευτές θα χάσει η κυβέρνηση», αναφέρει.