Skip to main content

ΔΕΘ- Helexpo: Κινεζικό ενδιαφέρον για DETROP, FRESCON και Philoxenia

Σημαντικά περιθώρια για συνεργασίες στις κλαδικές εκθέσεις. Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για την εξαγωγή βιομηχανικών προϊόντων και την εισαγωγή τροφίμων.

Με περισσότερους από δέκα διοργανωτές εκθέσεων, από τον κρατικό αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, συναντήθηκαν στην επίσκεψή τους στο Πεκίνο και τη Σανγκάη, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo, κκ Τζήκας και Ποζρικίδης αντίστοιχα.

"Υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό και εκτιμούμε πως για τη νέα εκθεσιακή σεζόν, δηλαδή αυτή που θα αρχίσει μετά την Γενική Έκθεση του Σεπτεμβρίου 2016, είναι πολύ πιθανές κινεζικές συμμετοχές στις κλαδικές μας εκθέσεις Detrop, Frescon όπως επίσης τη Philoxenia αλλά και τη Hotelia", είπε στη Voria.gr o κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Στο διάστημα της πρωθυπουργικής επίσκεψης στη Κίνα, οι επικεφαλής της ΔΕΘ- Helexpo, που μετείχαν στην επίσημη κυβερνητική αποστολή, επισκέφθηκαν την Έκθεση του Πεκίνου ( CIEC), είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Κινεζικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Σανγκάης και είχαν συζητήσεις για τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών με εκπροσώπους φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων που διοργανώνουν συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις.

Από κινεζικής πλευράς, υπάρχει ενδιαφέρον για την προώθηση στην ελληνική αγορά, μέσω εκθέσεων, κυρίως μηχανημάτων και προϊόντων βιομηχανικών. Αντίστροφα, οι Κινέζοι θα ενδιαφέρονταν να εισάγουν από την Ελλάδα φρέσκα και επεξεργασμένα τρόφιμα, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Οι επαφές των προηγούμενων ημερών βρίσκονται στο πνεύμα της κίνησης που είχε γίνει από πλευράς ΔΕΘ-Helexpo, για να είναι η Κίνα τιμώμενη χώρα της Γενικής Έκθεσης του 2017. Το αίτημα διαβιβάστηκε από την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα και θα κριθεί κεντρικά.

Ο κ. Ποζρικίδης συμπλήρωσε ότι αποδοτική μπορεί να αποδειχθεί και η πρωτοβουλία προσέγγισης του Κινεζικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, καθώς ο συγκεκριμένος φορέας εξετάζει και επενδύσεις εκτός Κίνας, κάτι που οπωσδήποτε θα ενδιέφερε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.