Skip to main content

ΔΕΘ- Helexpo: Δέκα κλαδικές διοργανώνει μέσα στον Μάρτιο

Μοιρασμένο το πρόγραμμα των κλαδικών εκθέσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Πρεμιέρα για την Greek Travel Show αλλά και την συνδιοργάνωση της AgroThessaly

Με ένα βαρύ εκθεσιακό πρόγραμμα άνοιξε το 2017 για την ΔΕΘ - Helexpo, το οποίο κορυφώνεται από πλευράς αριθμού διοργανώσεων τον Μάρτιο, με 10 κλαδικές εκθέσεις στα κέντρα εκθέσεων και συνεδρίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Από το φετινό καλαντάρι των κλαδικών απουσιάζει η Agrotica, η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση της ΔΕΘ - Helexpo, η οποία πραγματοποιείται ανά διετία στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και που εισφέρει περίπου το 15%-20% των εσόδων της διοργανώτριας εταιρείας. Εν τούτοις στο πρόγραμμα υπάρχει μία άλλη έκθεση, πανελλαδικής εμβέλειας και με πολλούς επισκέπτες από τα Βαλκάνια, που ενδιαφέρει τον κόσμο της υπαίθρου και πολλούς κλάδους - δορυφόρους, η 10η Zootechnia, που θα πραγματοποιηθεί 2-5 Φεβρουαρίου.

Οι διοργανώσεις του Μαρτίου αρχίζουν με την παράλληλη πραγματοποίηση, στο εκθεσιακό της ΔΕΘ στο Μαρούσι, δύο μεγάλων κλαδικών, μεταξύ 2 και 5 Μαρτίου. Πρόκειται για την διεθνή έκθεση δομικών υλικών Infacoma, που πρώτη φορά θα γίνει στην Αθήνα και την 2η Aquatherm, διεθνή έκθεση θέρμανσης & κλιματισμού, συστημάτων εξαερισμού, ύδρευσης, ειδών υγιεινής, περιβαλλοντικής τεχνολογίας, πισίνας και ΑΠΕ.

Η διοργάνωση των δύο παραπάνω εκθέσεων στην Αθήνα, όπως είπε ο δ/νων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αποφασίστηκε προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου καθώς η ΔΕΘ - Helexpo είναι εθνικός εκθεσιακός φορέας πανελλαδικής εμβέλειας, κοντά πάντοτε στις ανάγκες της αγοράς.

Στο βαρύ οπλοστάσιο του Μαρτίου, σχεδόν στις ίδιες ημερομηνίες, 3-6/3, διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη η έκθεση τροφίμων - ποτών ΔΕΤΡΟΠ παράλληλα με την 6η διεθνή έκθεση οίνου Oenos. Σημειώνεται ότι η φετινή ΔΕΤΡΟΠ είναι η "μεγάλη", ενώ πέρυσι είχε γίνει η μικρότερη σε μέγεθος ΔΕΤΡΟΠ Boutique.

To ίδιο διάστημα στην Αθήνα, 3-6/3, θα πραγματοποιηθεί η κλαδική Ελλήνων Κόσμημα.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η ΔΕΘ- Ηelexpo, για πρώτη φορά συνεργαζόμενη με τον Δήμο Λάρισας, διοργανώνει την γεωργική και κτηνοτροφική έκθεση AgroThessaly, από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου.

Ακολουθεί στο εκθεσιακό στο Μαρούσι η καινούργια έκθεση Image+Tech Expo, έκθεση για τις οπτικές τεχνολογίες (10-12/3) και έπεται στις 16-19 Μαρτίου, πάλι στην Αθήνα, η 12η Sports Show που αποτελεί το νέο θεσμό μετά την ERGO Marathon Expo. To ίδιο περίπου διάστημα, από 17 έως και 19 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί μία από τις παλαιότερες κλαδικές της ΔΕΘ- Helexpo, η Furnidec, έκθεση επίπλου που στοχεύει στην προώθηση του made in Greece επίπλου.

Το πρόγραμμα του Μαρτίου ολοκληρώνεται με μια ακόμη έκθεση που αφορά τα σύγχρονα αθλητικά προϊόντα και υπηρεσίες, την SportExpo Marathon 2017, που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη, μεταξύ 30 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

Μια από τις πολύ επιτυχημένες νεώτερες κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ -Helexpo είναι η Frescon, η διεθνής έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που φέτος θα πραγματοποιηθεί πάλι στο εκθεσιακό της Θεσσαλονίκης, μετά το Πάσχα, 27-29 Απριλίου.

Στη συνέχεια, τον Μάιο, ακολουθεί στη Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη Έκθεση Βιβλίου (11-14/5) ενώ στο εκθεσιακό στο Μαρούσι για πρώτη φορά (19-21/5) διοργανώνεται η έκθεση τουριστικής εμπειρίας GreekTravelShow.

H επόμενη μεγάλη έκθεση της ΔΕΘ- Helexpo θα είναι η Γενική του Σεπτεμβρίου (9-17/9), με την Κίνα φέτος να είναι η τιμώμενη χώρα της 82ης διοργάνωσης.

Στους μήνες που έπονται, τέλη Οκτωβρίου (21-23/10) είναι η 32η Kosmima, τον Νοέμβριο από τις 23- 26/11 οι δύο κλαδικές του Τουρισμού, Philoxenia και Hotelia, ενώ η εκθεσιακή χρονιά θα κλείσει με δύο εκθέσεις- συνέδια Αισθητικής και την 2η Art Thessaloniki.