Skip to main content

Δέσμια των κερδοσκόπων παραμένει η χώρα, υποστηρίζει ο Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος εκτίμησε ότι η Ελλάδα,παρά τους πανηγυρισμούς, παραμένει δέσμια των κερδοσκόπων και οι Έλληνες δέσμιοι μι
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του εκτίμησε ότι η Ελλάδα,παρά τους πανηγυρισμούς, παραμένει δέσμια των κερδοσκόπων και οι Έλληνες δέσμιοι μιας αντιλαϊκής πολιτικής υφεσιακών μέτρων, που θα μειώνει διαρκώς το εισόδημά τους.

Ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, παρέχει στην χώρα μας μια στήριξη,η οποία, εάν χρησιμοποιηθεί - πράγμα καθόλου βέβαιο - θα έχει μια οδυνηρή ρύθμιση: Τη συμμετοχή του ΔΝΤ και αυτή η απόφαση οδηγεί τα πράγματα σε πολύ χειρότερο σημείο, από αυτό που φάνηκε με την αρχική δήλωση στήριξης,στην Σύνοδο Κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου, είπε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στην στήριξη των τραπεζών από την ΕΚΤ και είπε ότι θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν και ουσιαστικά δεν συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Για την Εκκλησία είπε ότι έχει σχεδόν 7000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, μοναστήρια, ιδρύματα, εκκλησίες, μητροπόλεις και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Με ανυπολόγιστες περιουσίες και διεκδικεί το δικαίωμα να μην πληρώνει φόρο, είπε.

Ο Α. Τσίπρας διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα στείλει το ΣΔΟΕ σε Μητροπόλεις και Ιερούς Ναούς, αν θα ελέγξει διπλά βιβλία και αν θα υπαχθεί η εκκλησία στους κανόνες που ισχύουν για τους υπόλοιπους. Γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση φαίνεται να μην είναι τόσο άτεγκτη με την εκκλησία, όσο είναι με τους μισθωτούς τους συνταξιούχους και τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε την εκτίμηση ότι «έχει διαμορφωθεί ένα ιδιότυπο συναινετικό μπλοκ,στο οποίο, πέραν της κυβέρνησης, συμμετέχει τελευταία "εγκαρδίως" και η ΝΔ του κ. Α. Σαμαρά,ο οποίος πήγε στις Βρυξέλλες ως σκιώδης πρωθυπουργός, προκειμένου να διαμορφώσει ένα πλαίσιο σκιώδους συμπολίτευσης, αλλά βασικός πυλώνας της κυβερνητικής στήριξης είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης,ο οποίος προσφέρει την εκλαΐκευση της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρηματολογώντας, πότε υπέρ των κυβερνητικών μέτρων, πότε υπέρ των αμυντικών δαπανών, πότε υπέρ του αφορολόγητου της Εκκλησίας».

Κεντρικοί πολιτικοί στόχοι του ΣΥΝ,είπε ο κ.Τσίπρας, είναι :

Πρώτον, η υπεράσπιση της μισθωτής εργασίας,που δέχεται την πιο σκληρή επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.

Δεύτερον,η φορολόγηση του κεφαλαίου και των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που φοροδιαφεύγουν και

Τρίτον,η προώθηση μιας εναλλακτικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση.