Skip to main content

Δέσμευση Ψωμιάδη για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Αιχμές εναντίον της κυβέρνησης άφησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αιχμές εναντίον της κυβέρνησης άφησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Όταν για το 2009 έχουμε πάρει μόνο το 50%, για το 2010 και για το 2011 δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού, τι ζητάτε από τους τοπικούς φορείς, τι μπορεί να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση για τον τουρισμό χωρίς πόρους;» είπε στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης Τύπου για την τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Όπως τόνισε, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με πρωτοβουλία της τότε νομαρχίας με πολλές και μεγάλες προσδοκίες, έχοντας την ιδέα να χρηματοδοτείται από τους συμμετέχοντες. Στην πορεία κάποιοι αποχώρησαν, ορισμένοι δικαιολογημένα. «Θεωρώ ότι σήμερα ο Οργανισμός λειτουργεί σε άλλες βάσεις και με διαφορετική φιλοσοφία. Είναι θετικά τα πρώτα βήματα και αισιόδοξα τα μηνύματα που παίρνουμε» συνέχισε.

«Σε μια δημοκρατία της αναρχίας, όπως η σημερινή, εμείς επιμένουμε. Βασικός μας στόχος και επίκεντρο της στρατηγικής μας είναι ο τουρισμός. Γι’ αυτό και σκοπεύουμε να ρίξουμε μεγάλο βάρος στην προσέλκυση τουριστών από τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία» σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης και δεσμεύτηκε ότι το 2012-2014 θα είναι η τριετία της μεγάλης ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή μας. «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σκοπεύουμε να μπούμε πολύ δυναμικά στην προώθηση του τουρισμού και στην προσέλκυση τουριστών» εξήγησε ενώ γνωστοποίησε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2011 ξεκινά ο φορέας προώθησης των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας (για τα αγροτικά κυρίως προϊόντα), με επικεφαλής ένα πρόσωπο εκτός πολιτικής, πιθανότητα ένα στέλεχος από τα επιμελητήρια.